Waarom Ranomi haar prijs niet kwam halen


Ranomi Kromowidjojo werd afgelopen maandag uitgeroepen tot de Groningse sportvrouw van het jaar in het afgeladen Martinplaza. Met het jaarlijkse sportgala, georganiseerd door het Huis van de Sport en met als hoofdsponsor NoordLease, waren honderden mensen maandenlang in de weer geweest. 
Organisatiebureau ZieOmmeZijde van de toegewijde en creatieve Jan Stratingh zette een fris en fruitig concept neer met als spreekstalmeester Frank den Hollander. 

Uitverkochte Martiniplaza zonder Ranomi

Ranomi zelf, de superster uit Sauwerd en groot uithangbord voor stad en regio, schitterde echter door aanwezigheid en 'onthoofde' daarmee in feite het gala. Een daags tevoren bij haar ouders opgenomen filmpje maakte haar absentie nog schrijnender. Moeder Kromowidjojo vertelde op het podium dat ze 'verhinderd en elders' was. Ze hàd moeten zeggen dat er een kennelijk onvermijdbare afspraak met hoofsponsor ING was om die avond bij Pauw & Witteman te verschijnen. En dat daar een uur lang durende Ster-spot was voor de sportstal van deze Rijksbank. Vervolgens had Ranomi natuurlijk s'avonds voor de alle kijkers van NOS1 de aanwezigen in de Martiniplaza live moeten toespreken. Een leuk woordje voor alle Noorderlingen, ook zij die op haar gestemd hadden! Zó had het gemoeten en dat had prima gekund. Nu bleven vooral veel gefrusteerde mensen en een onthoofd gala over. De verbazing en teleurstelling was alom voel- en hoorbaar.
Nog beter was geweest als ze het aanbod van de helicopter-taxi had aanvaard en toch was gekomen c.q. in het Noorden was gebleven.
Erwin de Vries...schreef 'Ooit'...

Wél goede promotie voor het Noorden was twee dagen later de Nieuwjaarsbijeenkomst van uitvaartverzorger Algemeen Belang, - op exact dezelfde locatie. Ewin de Vries bracht daar als premiere de ballad 'Ooit' ten gehore, die 'savonds direct werd opgepikt door landelijke zenders.http://www.youtube.com/watch?v=yLkazyDfC7E
Weer twee dagen later was er 'Groningen promotie op z'n mooist'. Want stilmakend was de verbondenheid die voelbaar was in de Martinikerk, waar het Weihnachtsoratorium met groot koor en orkest samengesteld en o.l.v. dirigent Geert Kuiper werd opgevoerd in een uitverkocht huis. De commercieeël manager van FC Groningen heeft een afgeronde conservatorium opleiding en is gepassioneerd componist en dirigent. Hij zorgde voor een adembenemende avond, waar 'tout Groningen' – inclusief staf en management van de 'trots van het Noorden' bij aanwezig was. 

Prachtig podium voor het Oratorium van Geert Kuiper

De opbrengst ging naar een goed doel via de MVO Stichting @FCGroningen en de Maatschappij, waar Max van den Berg voorzitter van is. Met tweemaal een uitverkocht huis wordt bewezen dat je ook zónder subsidies iets heel moois en groots kunt neerzetten. Precies: als het idee erachter maar goed is.

Reacties