Informatiecentrum komt nog deze maand bij Loppersum

Voorlichting in de Boshal, Loppersum... kan nooit weer zo....


Natuurlijk was het begin januari direct al duidelijk: Henricus Gregorius Jozeph (Henk) Kamp, 23 juli 1952, zou verontruste bewoners van Noordelijk Groningen nooit weer in de koude Boshal in Loppersum ontvangen. Samen mijn zijn beleids- en communicatieadviseurs had hij de lijst van informatiecentra in het Noorden allang doorgenomen.
Eerste ontwerp werd afgewezen: té symbolisch....

Noord Nederland stond er bol van! Er was bijna geen doorkomen aan. Van het beroemde Zeehondeninformatiecentrum van Lenie tot het Informatiecentrum LTO Noord, het Nieuw Informatiecentrum over Demografische Veranderingen in Noord-Nederland, het – jawel – Vredes Informatie Centrum in de Folkingedwarsstraat, het Informatiecentrum Jeugdzorg, het Informatiecentrum  Schoolsupport voor Basisonderwijs, het alom bekende Informatiecentrum Blauwestad, het Master Informatie Centrum in de stad, het Infocentrum Leek-Nietap en dan struikelde je ook nog over tal van Hunebedcentra.
Wat een communicatie & informatie krijgen die Noordelingen toch!
te sober....


Konden trouwens de ontwerpen van het Duurzaamheidscentrum dat op de Afsluitdijk zou komen niet als basis dienen? Ging dat project nou door of niet? Prachtig gebouw!

Er moet gewoon direct wat gebeuren! Hij was er zat van, dan weer met Jan Mulder in De Wereld Draait door, dan weer hup naar Groningen, dan weer in Assen met de Nam aan tafel. Die voorlichter mocht overigens ook wel wat bijlessen nemen. 'We kunnen u niet geruststellen'. 'Niet te best', zeiden ze dan vroeger in Hengelo. Je moet immers vooral nú oprecht laten blijken dat je sámen voor deze uitdaging – en voor sommige mensen beproeving – staat. Je kunt de mensen die s'nachts niet meer rustig slapen toch niet minzaam blijven toelachen in de Boshal? 
..niet steeds weer op en neer...

En waar moest het gezamenlijke krachtige statement van burgemeester Rehwinkel en de  CdK dan worden uitgesproken? Nee, er moet snel een informatiecentrum komen dat bij de ernst van de situatie past. Met diverse functionele ruimtes. Waar je ook nog kon blijven slapen, want je kon er donder op zeggen dat hij en z'n staf de komende maanden meer in het Noorden dan in Den Haag zou zitten. Er moet ook een ruimte komen waar alle betrokken communicatiemensen en voorlichters hetzelfde eendrachtige protocol krijgen uitgereikt. Dat moest dan maar zoiets gaan heten als het 'hand in hand of schouder aan schouder plan'. 
Duurzaamheidscentrum Afsluitdijk, ontwerp gebruiken?
Misschien wel een apart lokaal voor Jan Mulder, die zich meer en meer ontpopt als een bodem- en gas expert. Ommen, daar heeft ie ook al verstand van! Nee, met een informatiecentrum geven we er blijk van dat we de situatie zeer serieus nemen. Hoor en wederhoor, en waar nodig een woord van bemoediging. Het moet in elk geval duidelijk zijn voor zijn ambtenaren: I want it and I want it now, in goed Hengeloos! Want laten we wel zijn; dit is wel even wat anders dan het virus van de zeehondjes van Lenie of het dijksijpelen bij Woltersum. En, dacht hij mijmerend achterin de Audi A8, terug naar Tukkerland, wat kost zo'n informatie -en ontmoetingscentrum nou helemaal, op de financiële schaal van Richter van 11 miljard per jaar?
Nee, deze week nog 1 keer naar Hilversum, de degens kruisen met die dekselse rebelse Jan Mulder.
En dan komt-ie voortaan maar naar “Ons Fundament'. Want dat was in Den Haag als mooiste naam uit de bus gekomen.

Reacties