Wat bespraken Henk Eising en Riemer van der Velde aan de boorden van de Langweerder Wielen?




Twee weken geleden praatten communicatiemensen bij Merkmakers in Leeuwarden over het merk Noord-Nederland. De timing van dit prima initiatief kon niet beter want er zijn op dit moment diverse thema's die je als Noorderling bij het koffieapparaat te horen krijgt als je elders in het land op bezoek bent. Thema's die het Noorden als merk behoorlijk kleuren.
Bijpraten bij Riemer van der Velde


De aarde in Noord Groningen beeft, de krimp grijpt om zich heen, eens populaire winkelstraten beginnen meer en meer op verlaten cowboydorpjes te lijken, er is weer gezeur over het landmark Blauwe Stad, voor de gemeente Oldambt dreigde even een “Anschlusz' en tot slot is er van alles te doen rond trotse en historische voetbalmerken SC Heerenveen en SC Veendam. Voor wie nog twijfelt in welke mate voetbalclubs bijdragen tot de economische en sociale cohesie van stad en streek kan alleen al door een uurtje googelen heel veel wijzer worden.
In Heerenveen wordt de weerstand tegen voorzitter Veenstra steeds groter, een belangrijke groep sponsoren vergaderde vorige week en wil alleen al uit oogpunt van protest een statement maken door hun contract voor komend seizoen niet te verlengen. De voorzitter gooide vervolgens olie op het vuur door clubicoon Riemer van der Velde openlijk te schofferen. Uit oogpunt van pr en marketing geen beginnersfout, maar een catastrofale blunder, die ook niet meer goed gemaakt kan worden en de komende weken absoluut gaat exploderen. 
...Langweerder Wielen....
Ook een ándere club- en voetbalman pur sang in het Noorden werd geschoffeerd. Was het toeval of logisch dat Riemer van der Velde en Henk Eising recentelijk een dag hebben gebrainstormd aan de boorden van de Langweerder Wielen? Want ook Henk Eising werd een paar weken geleden geschoffeerd. In 's lands grootste voetbalblad VI werd hij door de clubleiding van SC Veendam weggezet als iemand die verantwoordelijk was voor de onverantwoorde uitgaves uit de clubkas. Geen slimme actie ten opzichte van iemand die zich twee jaar lang onbezoldigd het schompes werkte, marketingacties voor de club uit eigen zak betaalde en de club financieel transparant en glashelder achter liet. Die meer dan wie ook begrijpt welke sociale impact en economische kansen SC Veendam heeft voor deze regio.
Henk Eising als SC Veendam directeur
Het siert zowel Riemer van der Velde als Henk Eising dat ze het clubbelang groter vinden dan hun eigen ego en ondertussen onverdroten en onbezoldigd achter de schermen doorwerken om de clubs in beter vaarwater te krijgen. Voor SC Veendam is het drie seconden voor twaalf maar het is goed te zien dat er rond de club in het diepste geheim invloedrijke mensen vergaderen en plannen uitdokteren. Onbaatzuchtige lieden die de visie onderschrijven dat een traditie-club belangrijk is voor een regio en welke sociale en economische spin offs hiermee gemoeid kunnen zijn. Mensen die weten dat aansprekende clubs integraal onderdeel zijn van het Noorden als merk. 
Martin Messing...achtergronden en plannen

De komende periode is cruciaal. Tot nu toe heeft Martin Messing, chef sport van het Dagblad van het Noorden en zeer ingewijd in bewegingen, stromingen, achtergronden en plannen c.q. mogelijkheden rond SC Veendam, zich tactisch op de achtergrond gehouden. Maar het lijkt nog een kwestie van dagen of zelfs uren, voordat Martin zijn pen in de inkt gaat dopen.
Wellicht dat deze Openbaringen het vliegwiel op het laatste moment in beweging zal brengen.
Op naar de lente.

Reacties